Ima smisla dodati AdSense na svoj blog

Google AdSense se lako instalira na web-stranicu ili blog i predstavlja dodatni izvor prihoda bez ikakvog trošenja. Morate se prijaviti on-line za program Google AdSense i općenito odobrenje dolazi od Googlea u roku od dva dana. Nakon prihvaćanja prijave, Google potvrđuje stvaranje vašeg AdSense računa putem e-pošte. Dobivate kôd za AdSense tekstualne oglase i drugi kôd za AdSense pretraživanje. Ovi kodovi se trebaju instalirati na web stranicu ili blog i za nekoliko minuta stranica će početi prikazivati Googleove oglase i Google traku za pretraživanje.

Kôd za AdSense može se postaviti na bilo koju od vaših web stranica. Mislim da će vam postavljanje na vaš blog dati jasnu prednost jer blogovi imaju nekoliko točaka u svoju korist. Tražilice ih lako indeksiraju. Nedavno je Google indeksirao dva moja jednostavna bloga u roku od 2-3 dana od podnošenja URL-a, što mislim da je prilično brzo. GoogleAlert je besplatan alat koji se može koristiti da saznate kada je vaš blog indeksiran od strane Googlea.

Možete besplatno pokrenuti svoj blog za nekoliko minuta na nekoliko stranica koje pružaju ovu uslugu. Ja osobno koristim blogger.com. Uz blogove ne morate brinuti o dizajnu web stranica, registraciji naziva domene ili unajmljivanju usluge web hostinga. Jednostavno napišete svoj sadržaj na blog i on je spreman za objavu.

Uz Adsense dostupan je širok raspon opcija – broj oglasa za prikaz, oblik i veličina prikaza, sheme boja. Dostupno je više od 200 boja među kojima možete odabrati boju za obrub, pozadinu i tekst. 24 unaprijed postavljene palete boja su lako dostupne; osim toga možete imati vlastitu prilagođenu paletu koja odgovara shemi boja vaše web stranice. Slično su sheme boja dostupne za Google traku za pretraživanje.

Kada se web stranica otvori, postavljaju se Google oglasi koji odgovaraju sadržaju stranice i vrlo su relevantni. Google pronalazi prave oglase za web stranicu.

Dostupno je nekoliko opcija za oglase koje želite da se prikazuju na vašoj stranici. Filtri oglasa mogu se aktivirati koji će blokirati URL-ove koje ne želite prikazati na svojoj stranici. Možda biste željeli filtrirati oglase svojih konkurenata. Možete čak odabrati vlastite zadane oglase za prikaz. Google koristi filtre osjetljivog sadržaja kako bi spriječio prikaz osjetljivog materijala. Ako ustanovite da vaša stranica zapravo ne dobiva relevantne oglase, možda je vrijeme da kritički pogledate sadržaj stranice, posebno ključne riječi korištene u tekstu, vezama i oznakama. Mala  optimizacija stranice trebala bi riješiti ovaj problem.

Ponekad Google postavlja oglase za javne usluge kada ciljani oglasi nisu dostupni. Da biste suzbili oglas za javne usluge, moguće je odrediti vlastiti slikovni oglas ili oglas na HTML stranici koji će se pojaviti umjesto oglasa javne usluge. To osigurava da je neki oglas uvijek prisutan. Ili, ako želite, prostor rezerviran za Adsense oglase može se skupiti.

Uz AdSense praktički nemate što izgubiti. Ako još niste instalirali AdSense na svoju web stranicu, razmislite o tome. Svaki slobodan prostor koji se može stvoriti na vašoj web stranici za smještaj AdSensea može se koristiti za generiranje dodatnog prihoda.