Kako naučiti djecu da pecaju u slatkovodnom ribnjaku?

Mali slatkovodni ribnjaci savršena su mjesta za podučavanje djece pecanju. Naučite kako djecu naučiti da pecaju u slatkovodnom ribnjaku kako bi svi u obitelji imali jednostavan i pristupačan način za hvatanje vrsta poput soma i šarana. Ovi jednostavni savjeti za podučavanje djece pecanju pomoći će da obiteljski izleti na ribnjak budu ugodan, siguran i zabavan.

Koristite jednostavnu opremu

Nabavite jednostavnu opremu za ribolov napravljenu posebno za djecu. Kada djeci dopustite da imaju vlastitu kutiju i opremu, oni se više uzbuđuju oko ribolova. Upotrijebite kombinaciju štapa i koluta koja dolazi s užetom i udicama. Korištenjem jednostavne kombinacije opremljene udicom i prirodnim mamcem (crvi, gliste, kruh); to će značiti manje zapleta i više mogućnosti za ulov ribe. Djeca također vole pecati na kruh jer im nije ugodno hvatati crve ili gliste.

Vježbajte kod kuće

Prvi trening neka bude na suhom kod kuće. Postoje kombinacije dječjih štapova i kolutova koje dolaze s čepovima. Čepovi za bacanje mogu se vezati za kraj ribarske linije, a zatim djeca mogu vježbati bacanje u kantu u dvorištu. Djeci čak možete dati bodove za svaki zabačaj koji uđe u kantu.

Pronađite dobro mjesto na ribnjaku

Isprva, pecajte s pristaništa ili obale i počnite s mjestima na kojima ima mnogo manjih vrsta kao što su babuške, kederi, deverike. Kada dođete do ribnjaka, potražite mjesto u blizini hrpe kamenja, oborenog drveća, korova ili vegetacije na obali.

Usredotočite se na djecu

Usredotočite se na djecu i nemojte sami loviti ribu jer će im trebati pomoć oko sigurnog zabacivanja na prava mjesta i uklanjanja udica. Sigurnost ribolova uvijek bi trebala biti prioritet. Osim toga, djeci će biti dosadno ili će im se omesti ako predugo čekaju da im netko pomogne. Pobrinite se da prva ribolovna iskustva budu ugodna – budite strpljivi i ohrabrujte ih na putu. Ako imate nekoliko iskusnih ribolovaca koji su voljni pomoći, neka djeca dovedu svoje prijatelje kako bi u budućnosti imali prijatelje za ribolov.

Riba radi količine umjesto veličine

Za djecu veličina ribe nije bitna, važno je da grize i da oni love, da ima puno akcije. Naravno, želite ih odvesti na ribnjak koji ima mnogo ribe za ulov, ali ne biste trebali brinuti o tome koliko su ribe velike. Većina djece će se oduševiti hvatanjem ribica kao što su babuške ili deverike. U stvari, djeca su često zaintrigirana ne samo ulovom ribe, nego postanu fascinirani mamcem koji koristite. Neka uživaju u cjelokupnom iskustvu boravka u prirodi.

Ponesite puno grickalica

Spakirajte obilje zabavnih zalogaja za svoje izlete u ribnjak. Čak i kada pecate blizu kuće, uvijek je dobra ideja ponijeti grickalice. Djeci je teško obratiti pažnju ako su gladni. Potražite na internetu grickalice mix ako želite pametnu ideju što ponijeti na obiteljski ribolov.

Neka putovanje bude kratko

Planirajte da vaš prvi izlet na ribnjak bude kratak. Razumljivo je da želite da djeca iskuse uzbuđenje hvatanja svoje prve ribe, ali ne želite dugo ribolovno iskustvo koje završava frustracijom. Započnite sa sat ili dva, a zatim dodajte malo više vremena svakom svom izlasku s više prilika za djecu da se ugode u cijelom procesu.

Prije nego što primijenite ove savjete za učenje djece da pecaju u slatkovodnom ribnjaku, svakako kupite svoju dozvolu za slatkovodni ribolov i provjerite propise o ribolovu.