Kako pobijediti vrućinu u ljetnim mjesecima

Ljeto dolazi i vani se sve više zahuktava. Kako temperatura raste, vrijeme je da skinete duge rukave, malo se sunčate i uživate u ljepoti toplog vremena.

Sigurni smo da ste i vi i vaša djeca uzbuđeni zbog ovosezonskih aktivnosti. No, iako ljetna vrućina donosi puno zabave, ona također nosi i neke potencijalne opasnosti. Kada je vanjska temperatura 35 ili viša, vaše dijete može biti izloženo riziku od toplinske iscrpljenosti, dehidracije, toplinskog udara, opeklina od sunca.

Iako se ovi zdravstveni problemi mogu dogoditi svakome, djeca i starije osobe su u najvećem riziku. Stoga je pronalaženje načina da ostanete hladni dok radite svoje ljetne aktivnosti jako važno.

Da vam pomognemo u zabavi za u sigurnom ljetu, dijelimo savjete kako pobijediti vrućinu u ljetnim mjesecima.

Održavajte djecu hidratiziranima. Učinite to na zabavan način ako morate. Prvo, dajte svojoj djeci dosta tekućine tijekom nadolazećih vrućih dana. Vaša djeca će se jako znojiti pa tekućine i elektroliti moraju se nadopuniti kako bi se izbjegla dehidracija i toplinski stres. Dakle, davati što više tekućine, pogotovo kada se igraju vani.
Ako vaše dijete ne pije vodu, neka vam hidriranje bude zabavno.

To možete učiniti tako da napravite sladolede. Također možete stvoriti zabavnu stanicu za piće s velikim vrčem i nekim ukusnim aromama. Što god radili, samo pazite da imate dovoljno tekućine na raspolaganju kako biste cijelu obitelj hidratizirali.

Neka vas oblačan dan ne zavara. Kad pogledate van i vidite da je oblačno, nemojte se zavaravati. Neizravno izlaganje suncu ne znači da temperature ne rastu. Vaše dijete još uvijek može biti izloženo riziku od komplikacija povezanih s vrućinom.

Osim toga, oblaci ne blokiraju sve opasne sunčeve UV zrake, pa je još uvijek moguća opeklina po oblačnim danima, pogotovo ako je vaše dijete svijetle puti.
Ako je oblačno, ipak pripazite na temperaturu i pobrinite se da vaša djeca ostanu odmorna. Samo da biste bili dodatno sigurni, uvijek ih ne zaboravite premazati kremom za sunčanje svakih nekoliko sati.
Jedite hladnu hranu. Održavanje hidratacije važno je za održavanje zdrave tjelesne temperature. No, jeste li znali da jedenje ohlađene hrane može pomoći da se vaša obitelj rashladi i ovog ljeta? Razmislite o pravljenju sladoleda, svježeg ili smrznutog voća i povrća, salata ili smoothieja. Ali imajte na umu da je jedna hladna poslastica koju biste možda htjeli izbjeći sladoled. Znamo, kontraintuitivno, zar ne?! Šećeru , masti i proteinima potrebno je neko vrijeme da se probave, tako da ne pomažu snižavanju tjelesne temperature. Umjesto toga, zapravo ga može podići. Uzmite jednu od drugih hladnih opcija navedenih gore za popodnevni zalogaj sljedećeg vrućeg ljetnog dana.

Uključite vodenu aktivnost u svoju igru na otvorenom.
Ako se djeca žele igrati vani, a vi ste zabrinuti zbog vrućine, razmislite o dodavanju vode njihovoj igri na otvorenom! Možete im jednostavno pustiti da se igraju s crijevom.

Ti hladni tuševi vode zabavljat će vašu djecu i osigurati sigurnost. Samo zapamtite da će se i dalje znojiti, čak i kada se igraju u vodi, tekućine su još uvijek važne.

Vaša djeca trebaju imati kremu za sunčanje. Čak i po oblačnim danima, važno je osigurati da njihova izložena koža redovito bude premazana kremom za sunčanje. No, djeca bi također trebala nositi svijetlu odjeću koja odbija sunčeve zrake.

Bez obzira svakako provjerite prognozu, prikladno se odjenite i pripremite se za dosljednu zaštitu od sunca.
Izađite ujutro i navečer, a ne poslijepodne.
Najtoplija točka dana je poslijepodne. Kako biste dobili vitamin D, a da pritom ne riskirate previše izlaganja suncu i opeklina, iscrpljenosti od vrućine i dehidracije izbjegavajte izlaske van tijekom najtoplijeg dijela dana. Umjesto toga, pokušajte planirati svoje aktivnosti na otvorenom ujutro ili navečer kada nije tako vruće.

Ako ste zabrinuti da vaša djeca žele izaći u popodnevnim satima, pokušajte postaviti rutinu tako da znaju što točno mogu očekivati za taj dan i kada će im biti dopušteno izaći van, te pripremite nekoliko aktivnosti u zatvorenom prostoru. okupirati ih tijekom najtoplijih sati.

Ponekad je vrući ljetni dan jednostavno prevruć. Stoga, ako se osjećate kao da je previše rizično biti vani, pronađite nešto zabavno za raditi unutra. Mogli biste otići negdje poput muzeja, dječje teretane ili lokalne knjižnice. Ili, možete jednostavno ostati kod kuće i provesti zabavan obiteljski dan.

Pokušajte peći, igrati kartašku igru. Vaša će djeca brzo zaboraviti da su željela izaći van s toliko zabavnih mogućnosti u zatvorenom prostoru. Držite ih hladnima i u autosjedalici.

Stvari kao što su sastanci i odlasci po namirnice ne uzimaju predah zbog vrućine. Većinu vremena i dalje ćete morati obavljati te dosadne poslove dok se ozbiljno znojite. Ipak, zapamtite, ako imate svoje dijete sa sobom, ne ostavljajte ga u svom vrućem autu. Ne samo da se u vrućem autu temperatura brzo diže, nego se djetetova tjelesna temperatura diže 3-5 puta brže od odrasle osobe. Zbog toga je ostavljanje djece u autu vrlo opasno!

Ali što je sa savjetima za vruće vrijeme i vožnji? Prvo, provjerite je li vaše dijete pokriveno na mjestu gdje bi mu ti vrući dijelovi s kopčom mogli dodirivati kožu. Također, držite lagani suncobran na prozoru i provjerite je li klima uključena. Čak razmislite o postavljanju ručnika za hlađenje na toplu tkaninu autosjedalice.

Provedite zabavno i sigurno ljeto održavajući svoju djecu rashlađenom i zaštićenom tijekom vrućih mjeseci!

Biti vani je dobro za nas. I siguran sam da bismo svi voljeli da se djeca odmore od televizora ili tableta i umjesto toga uzmu malo vitamina D. Ali ovi vrući mjeseci predstavljaju veliki rizik za mala tijela. Stoga poduzmite mjere kako biste svoju djecu rashladili dok počnete izrađivati sve svoje ljetne planove. Pobrinite se da piju puno vode, da održavaju nisku tjelesnu temperaturu i da budu zaštićeni od štetnih sunčevih zraka. Uz ove savjete, umjesto da budete babaroga, bit ćete cool mama. Želimo vam ljetnu sezonu punu uspomena i uzbudljive zabave na otvorenom.