Odabirete li pravu vrstu mamaca da namamite ribu?

Kada većina ljudi pomisli na mamce za bass, ono što im padne na pamet obično su osnovne informacije koje nisu osobito zanimljive ili korisne. Ali postoji mnogo više od odabira pravog mamaca za pecanje na bass nego samo osnove.

Većina ovih informacija dolazi izravno od Bass Fishing profesionalaca koji znaju koja je vrsta mamaca najbolja za namamiti ribu. Pažljivo čitanje do kraja praktički jamči da ćete znati ono što oni znaju.

Kako možete uloviti veliku ribu? Kako možete privući te ribe danju? Kako možete imati najbolji ulov u svom životu? Možda trebate zavesti te ribe da uđu u vaš štap. Ali ono što stvarno trebate je najbolji mamac za pecanje.

Mamci za pecanje vrlo su važni za pecanje na bass jer će vam pomoći da ulovite više ribe ili čak osvojite taj vrlo važan ribolovni turnir. Postoje razne vrste mamaca koje se koriste posebno za lov na bas. Postoje mamci za pecanje za mamljenje male ribe, za ribe koje žive u plitkim vodama, za brzo plivajuću ribu, za velike i velike ribe kao i za ribu s velikim ustima.

U lovu na bas morate privući pažnju ribe prema sebi. Mamci za ribolov pomažu vam da pobudite svjesnost o ribama. Neki od mamaca imaju rotaciju i drhtanje i stvaraju opće uzbuđenje za izgladnjelu pastrvu, ribicu ili brancina u emociju hranjenja.

Neki od mamaca za ribolov Bass stvaraju šarm za ribu i čine čuda u hvatanju vaše omiljene ribe. Dolaze s višebojnim dizajnom tako da riba može jasno vidjeti mamce i privući se. Imitacija poput ribe također tjera ribu da brzo pliva prema njoj. Ovo je jedan od najstarijih oblika mamaca za ribolov.

Ostali mamci za bas pecanje također su dizajnirani da budu debeli u sredini i imaju zakrivljenost na oba ruba kako bi stvorili kut kada je natopljen vodom. Dizajn i djelovanje mamaca za ribu također će vam omogućiti da manipulirate ribom te ćete je uhvatiti na najlakši način.

Kako bi izgledali modernije, neki od ribara imaju drugačiju boju za svoje mamce za ribolov, poput srebrne, pozlaćene, crveno/bijele, vatrenog tigra, munje, dugine boje, nijansi crvenog zlata i žute kose crte.

Bass mamci za ribolov dolaze u drugoj veličini; neke od njih su vitke i tanke, druge su velike sa sitnim rubovima, ovisno o veličini ribe koju želite uloviti. Ako želite uloviti malu ribu, a varalice koje koristite su jako velike, riba bi mogla pomisliti da je grabežljivac i da vam neće ići na udicu. Mamci za ribolov također bi trebali ovisiti o veličini udice.

Nekoliko varalica Bass Fishing također se razlikuju po težini, neki su mamci za ribolov ultra lagani i nagnuti su tako da izazivaju okretanje. Kao učinak anđela, mamac za ribolov će biti dosljedan u svom djelovanju, može imati i teritorijalnu obranu od instinkta ribe grabežljivca.

Dodane značajke varalica poput živopisnog oblika ribe također mogu biti vrlo učinkovit način da privučete pažnju ribe. Ove ribe imaju trodimenzionalne slike zbog kojih će mamac izgledati neodoljivo. Nekoliko vrsta živih mamaca za ribu imaju svjetlucave oči tako da bi ribama bilo lako prepoznati mamac i ona će doći u iskušenje.

Ako želite imati mamce za duboki ribolov, oni s čvrstim dizajnom će protjerati, slomiti se i raditi bolje od svih drugih mamaca. Zbog svojstava efekta ljuljanja u progutanoj vodi. Neki od profesionalnih ribiča dodaju malo krvi na svoje mamce za mamce tako da će gladne ribe to odmah prepoznati i zaplivati prema varalici. Nakon toga, ako riba već poprimi miris krvi, riba će sigurno zagristi udicu.

Morate odabrati najbolji način da privučete ribu. Ne radi se o zavaravanju riba, već o smišljanju najmudrije ideje kako biste ih privukli.

Uzmite si vremena za razmatranje gore navedenih točaka. Ono što naučite može vam pomoći da prevladate oklijevanje da poduzmete nešto. Ići u ribolov!