Osnove pribora za ribolov

Prije nego što uđete dublje u tehničke detalje, provjerite je li osigurana dozvola za ribolov. Da biste bili amaterski ribolovac, potrebni su vam osnovni dijelovi ribolovne opreme za dovršetak vašeg uzbudljivog putovanja u svijetu ribolova. Poznavanje vrste linije i usklađivanje odgovarajućeg štapa i role s tehnikom ribolova samo je osnovni zdrav razum. Prikladno spojite ove alate i očekujte ugodnije iskustvo za udobniji ribolov. Nekoliko je stvari koje uzrokuju da se kolut pretvori u ptičje gnijezdo, ne brinite, s tim se povremeno susreću i iskusni ribari.

Glavni cilj je uskladiti štap, rolu, konop i mamac. Oni će početnike koštati samo oko 25 do 40 dolara i mogli bi trajati godinama. 3 glavna problema pri kupnji štapa su: Vodiči koji su pričvršćeni na štap; Drška ili ručka drže štap i mogu biti u plutenom ili pjenastom obliku. Dolaze u različitim duljinama pa se mora uzeti u obzir udobnost za korisnika; i držač koluta gdje je kolut spojen.

Trgovci izrađuju mnogo štapova za pecanje koji mogu biti pojedinačni ili se sastoje od dva ili više komada kada su sastavljeni. Povezivanje je vrlo jednostavno; samo spojite muški i ženski kraj zajedno kako biste bili sigurni da su vodilice poravnate. Ovo bi trajalo samo nekoliko minuta. Ponekad su potrebna maziva. Kada kupujete štap, lagano ga savijte kako biste ga osjetili. Opet treba uzeti u obzir udobnost prilikom korištenja opreme.

Štapovi bilo koje vrste će raditi. Trebao bi biti dug oko 6′ i srednje težine. Čak će i dugačak štap raditi. Ovo bi trebalo biti dugačko, ravno i fleksibilno tako da se neće lako slomiti. Najpopularniji štap je Graphite jer je tako lagan, a tako jak. Wispy štapovi trebaju biti dugi do 4 m kako bi se mogli koristiti za duge zabacivanja na umjerenom vjetru.

Postoji mnogo ribarskih linija koje možete izabrati i može biti vrlo zbunjujuće pronaći najbolji. Uglavnom je izrađen od najlona  koji dolazi u špulama različitih duljina koje se nazivaju Testovi. Što je ribarska linija veća to je deblji u promjeru. Pronađite komad od 4 lb. ili 4 lb. Test koji je dug gotovo 10′ za osnovnu opremu.

Osnovno pravilo je da se svi zupčanici moraju podudarati. Da rezimiramo vaš pribor za ribolov, trebao bi uključivati i druge stvari: mrežu, uzicu, škare, nož za pecanje, kutiju za prvu pomoć, kantu mamaca, sunčane naočale, šešir za pecanje…