Osnovni pokazivači za ribolov šarana

Koliko god da je frustrirajuće, šaranski ribolov je strašan. Šarani su jako dobri u sisanju i izbacivanju sumnjivih mamaca. Toliko je uzbuđenje vidjeti cijelu akciju u djeliću sekunde dok se držite za život dok kolut podrhtava od jake buke.

Šaran rado proždire na površini sve dok držite pelete, kekse, chic grašak, kruh i rehidrirani kukuruz, a to su također jeftini mamci. Samo ih pričvrstite na udice, po mogućnosti na kruh. Omekšajte kekse tako što ćete ga umočiti u vodu na oko 2 minute, a zatim ih staviti u zatvorenu vrećicu za sendviče oko sat vremena. Budući da različite marke imaju različite teksture, samo eksperimentirajte kako biste saznali koja je dovoljno čvrsta za bacanje. Drugi način za udicu mamaca je super lijepljenje peleta u koljenicu.

Kada uđu u hranjenje, neka se ugodno osjećaju uz mamac. To daje više mogućnosti za ribare jer se ne osjećaju izbirljivima. Ova taktika može biti korisna za cik rigove.

Čim se hrane, bacite mamac, ali pazite da mamac ne ispustite izravno na šarana koji se hrani. Bacite dalje od područja za hranjenje, a zatim ga polako povucite na mjesto. Dok mamac ne visi, držite hranu da ulazi kako šaran ne bi otišao.

Kako postaviti?

Koristite frizuru za povećanje šanse za hvatanje. Kako šarani prvo kušaju hranu, ako im se okus ne sviđa, neće mu se približiti.

Također možete koristiti Spider Line, test od 50 lbs, a zatim koristiti materijal za vođu koji odgovara situaciji.

Navucite mamac na iglu za mamce i zakačite omču za kosu. Također možete koristiti pjenu umočenu u okus jer to povećava privlačnost mamca.

Također napravite iglu za mamce tako što ćete samo izravnati dugu udicu. Gurnite mamac na koljenicu, a zatim gurnite mamac s igle na kosu.

Korištenje plovka također je prednost jer dodaje težinu za daljnje udaljavanje i mjesto se lako prepoznaje.

Ne zaboravite na plutajuću opremu kontrolera. Može se koristiti vođica koja je pričvršćena na zakretni element na njegovu glavnu liniju duljine najmanje 3 stope s dvostrukom čvrstoćom Drennana od 10 lbs. Mono niskog promjera će biti dovoljno dugo dok lebdi dovoljno dobro za vidljivost.

Kako kažu stručnjaci, nije mamac taj koji lovi šarana već način na koji se mamac uvodi. Pre-mamac svaki dan, na jednom mjestu nekoliko dana. Zbog toga šarani pomisle da za njih postoji redoviti izvor hrane i “od usta do usta” uskoro će okolo biti jato ribe. Samo budite strpljivi i sve će uspjeti.